NEXT by Sven Marquardt na Filozofskom fakultetu

NEXT by Sven Marquardt na Filozofskom fakultetu

Kc Grad vas poziva na dugo očekivanu izložbu nemačkog fotografa Svena Marquardta NEXT / Portreti Beograđana. Tokom 2018, po prvi put u trideset godina dugoj karijeri, Sven je radio je na projektu izvan Berlina. Veliku inspiraciju koju je pronašao u Beogradu tokom dvomesečnog rezidencijalnog boravka pretočio je u seriju fotografija čiji su glavni akteri Beograđani koje je sretao. 
Sven Marquardt je nemački fotograf čija je umetnička karijera umnogome bila uslovljena društvenopolitičkom situacijom pre i posle pada Berlinskog zida.  Rođen 1962. godine, svoju karijeru otpočinje ranih osamdesetih godina radeći prvo kao asistent poznatog fotografa Rudolpha Schafera, prevashodno u modnoj fotografiji. Svoje prve fotografije zabeležio još početkom osamdesetih u istočnom Belinu. Od tada se intenzivno bavi analognom fotografijom uz prirodno osvetljenje, što je i specifičnost njegovog rada. Tokom poslednjih nekoliko godina, njegova dela su postigla izuzetan uspeh, a serije fotografija, u kojima uglavnom predstavlja portrete ljudi koje sreće u svom okruženju ili u toku istraživačkih projekata, predstavio je u mnogim zemljama: Japanu, Nemačkoj, Holandiji, Švajcarskoj, Brazilu, Gruziji, Španiji,na Filipinima u Australiji i Kanadi. Pored karijere fotografa Sven Marquardt je poznat kao „face check” čuvenog berlinskog tehno kluba Berghain. Svako ko je ušao, ili nije ušao u Berghain zna da upravo Sven čeka na kraju reda i odlučuje da li ćete ući u klub ili ne. 
Učesnici u projektu NEXT: Vuk, Dina, Karlo, Bojana, Anja, Nastasija, Marina, Lazar, Hana, Dimitrije, Milena, Andrija, Vanja, Jelena, Nikola, Damjan, Evgenije, Jasmina, Jovana, Petar, Ilija, Raša, Sertač, Alisa, Žarko, Marko, Dejan, Nikola, Milica, Ivan, Marko, Damjan, Nikola, Sandrine, Kristijan, Gregory, Sebastian, Jelena, Jack, Damjan, Ljudmila, Miloš, Milan, Maja
Izložba će biti otvorena 11.oktobra od 19h sati, a moći će da se pogleda do 30. oktobra. Projekat je podržala Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji.
 

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian