Tačka topljenja u Galeriji X VITAMIN

Tačka topljenja u Galeriji X VITAMIN

Izložba pod nazivom „Tačka topljenja“ Anje Tončić, predstavlja izbor radova nastalih tokom Anjinog dvogodišnjeg slikarskog i konceptualnog istraživanja motiva vrteške. Objekat transformisan pokretom najviše zaokuplja pažnju umetnice. Ovo kretanje u zatvorenom krugu poznate scenografje predstavlja metaforu dinamike naše realnosti. Što je snažnija potreba da se pronađe oslonac koji ima uporište u poznatom, potvrđenom i proverenom, to osećaj odsustva istog biva snažniji, a pogled izvan graniči se sa užasom i užitkom otkrovenja izmenjene percepcije.
U društvu i sistemu na koje smo prinuđeni, odmetništvo u fiktivno je utešno, ali pojedinac gubi sposobnost da odgonetne sopstvenu prošlost, kao i stvarnost. Život se predstavlja kao vrtlog ogromne akumulacija prizora. Sve što je nekada bilo neposredno doživljavano, udaljava se u predstavu.  Kada se realni svet preobrazi u pûke slike, te slike postaju stvarna bića, koja efikasno podstiču hipnotičko stanje. (A. Tončić)
Anja Tončić rođena je u Beogradu 1996. Završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo u klasi profesora Milete Prodanovića. Izlagala je na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu a ovo je njena prva samostalna izložba. Dobitnica je većeg broja nagrada.

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian